Żywność

BIO tofu

BIO tofu
BIO tofu Polsoja Krótko po wprowadzeniu na rynek vege plastrów ? roślinnej alternatywy dla serów żółtych ? Polsoja rozszerza ofertę o dwa nowe produkty: BIO

BIO tofu Polsoja

Krótko po wprowadzeniu na rynek vege plastrów ? roślinnej alternatywy dla serów żółtych ? Polsoja rozszerza ofertę o dwa nowe produkty: BIO tofu naturalne i BIO tofu z ziołami.

BIO tofu naturalne charakteryzuje się delikatnym smakiem i gładką strukturą. Doskonale sprawdza się zarówno jako podstawa past, deserów i wypieków, jak również jako składnik dań gorących. Z kolei BIO tofu z ziołami, dzięki zawartości aromatycznych ziół i przypraw, takich jak: czosnek, cząber, tymianek, majeranek, oregano, bazylia i rozmaryn, idealnie nadaje się do sałatek, past i pasztetów roślinnych, kanapek, a także do smażenia i marynowania.

Wszystkie surowce wykorzystane do produkcji BIO tofu Polsoi pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i posiadają certyfikat NON GMO.

BIO tofu Polsoja to:

? bogate źródło pełnowartościowego białka
? produkt pozbawiony cholesterolu
? certyfikat BIO
? produkt w 100% roślinny
? certyfikat NON GMO
? produkt bezglutenowy i pozbawiony laktozy
? naturalne źródło izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny

Waga opakowania: 250 g.

Kilka słów o tofu

Tofu, nazywane często serkiem sojowym, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.
Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób, o czym od dawna wiedzieli lekarze medycyny chińskiej, a współcześnie coraz częściej przekonują się o tym naukowcy Zachodu. Włączenie do codziennej diety tofu jest pomocne zarówno w profilaktyce i leczeniu, tzw. chorób cywilizacyjnych, takich jak: nadciśnienie tętnicze, arterioskleroza, podwyższony poziom cholesterolu i niektóre choroby serca, np. choroba wieńcowa serca, jak i innych schorzeń, np. osteoporozy. Tofu, dzięki znacznej zawartości magnezu, witamin z grupy B i lecytyny, ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, a zawarte w soi izoflawony, pomagają zmniejszyć objawy menopauzy, takie jak uderzenia gorąca, nocne pocenie się i bezsenność.

A to już wiesz?  Amerykańska uczta – stek

Firma Polsoja jest jednym z popularyzatorów żywności sojowej w Polsce. Od 1993 roku nieustannie wzbogaca swoją ofertę o nowe produkty, starając się wyjść naprzeciw oczekiwaniom osób ceniących dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych. Wszystkie produkty Polsoi, wśród których znajdują się: tofu, wędliny, kiełbaski i parówki sojowe, pasty i pasztety, a także tortellini i vege plastry, przygotowane są wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Produkty Polsoi nie zawierają cholesterolu i konserwantów.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy