Żywność

Gotujemy jesienne zupy! Przepis na krem z dyni i serem kremowym Hochland

Gotujemy jesienne zupy! Przepis na krem z dyni i serem kremowym Hochland
Informacja prasowa – Hochland Polska Listopad 2018 Gotujemy jesienne zupy! Przepis na krem z dyni i serem kremowym Hochland Jesienny klimat zdecydowanie sprzyja przyrządzaniu aromatycznych

Informacja prasowa – Hochland Polska
Listopad 2018

Gotujemy jesienne zupy!
Przepis na krem z dyni i serem kremowym Hochland

Jesienny klimat zdecydowanie sprzyja przyrządzaniu aromatycznych zup. Rozgrzewające, kuszące intensywnymi kolorami i głębokim smakiem, są idealną propozycją na wartościowy i pyszny obiad lub kolację. Korzystając z sezonu na dynię, przygotujmy prostą i efektowną zupę krem z aksamitnym kremowym serem Hochland!

W jesiennych miesiącach dynia jest zdecydowanie kulinarnym numerem 1! Ma wiele wartości odżywczych, minerałów i witamin (A, C, E, K), dlatego o tej porze roku wzmocni nas i doda energii w długie i chłodne wieczory. Poza tym, to wyjątkowe warzywo, doskonale pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i tych na słodko. Zapiekanki, ciasta i ciasteczka, warzywne leczo oraz właśnie zupy krem – wszystkie smakują wyjątkowo, dlatego dyniowy sezon warto kreatywnie wykorzystać. Krem z dyni będzie świetnym wyborem, jeśli chcemy przygotować pożywne, rozgrzewające a przy tym naprawdę szybkie danie. Aksamitną konsystencję i oryginalny smak uzyskamy dodając do wywaru ser kremowy Hochland z ziołami. Taki delikatny krem, z pewnością zasmakuje całej rodzinie, a ugotowany raz – może okazać się stałym punktem w naszym jesiennym menu.

Aksamitny krem z dyni
Składniki:
• 1 kg dyni hokkaido
• 2-3 cm imbiru świeżego
• 250 ml mleka
• ok. 750 ml bulionu warzywnego
• 1 cebula
• 1 łyżka masła
• 1 bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
• sól, pieprz do smaku
• zioła np. szałwia

Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać dynię, chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości. Dodać pokrojony ser kremowy Hochland z Ziołami i starty imbir, gotować, aż się rozpuści, zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią.

Smacznego!

A to już wiesz?  3 obiady na studencką kieszeń

Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.

Hochland Ser kremowy z ziołami w bloczku
Cena: 2,49zł

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy