Grill Warzywa

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO
Przepis kulinarny Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO Składniki: • 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO) • 2 ząbki czosnku • 5szt suszonych pomidorów •

Przepis kulinarny

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

Składniki:
• 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
• 2 ząbki czosnku
• 5szt suszonych pomidorów
• 1 mała cebula
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
• 100g sera feta
• 1szt cukini
• 2szt papryki podłużne
• 2szt pieczarek portobello
• Oliwa
• Sól i pieprz

Metoda:
1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.

Smacznego!

A to już wiesz?  Daj się porwać na Grill Festiwal z sosami i musztardami prosto od Develey!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy