Wędliny

Kultowa wędlina? Nasza!

Kultowa wędlina? Nasza!
Gdy pytamy o skojarzenia z polską kuchnią, wędliny zazwyczaj są wymieniane jako jedne z pierwszych. Tradycja, smak i wysoka jakość to ich wyróżniki, a jednocześnie podstawa linii produktów „Nasze Polskie” marki Duda. Tworząc linię produktów „Nasze Polskie”, postawiliśmy na sprawdzone receptury, udoskonalane w naszej firmie od trzech dekad – mówi Edyta Zębala, dyrektor marketingu w zakładach mięsnych Silesia SA. – Wiemy z badań, że Polacy są nie tylko dumni z rodzimych wędlin, ale także potrafią docenić ich jakość, dlatego kultowy smak to obietnica naszej marki i stempel, którym oznaczamy produkty dla tych najbardziej wymagających klientów – dodaje.

Warszawa, 3.11.2021 r.

Kultowa wędlina? Nasza polska!

Gdy pytamy o skojarzenia z polską kuchnią, wędliny zazwyczaj są wymieniane jako jedne
z pierwszych. Tradycja, smak i wysoka jakość to ich wyróżniki, a jednocześnie podstawa linii produktów „Nasze Polskie” marki Duda.

Tradycyjne kiełbasy suche, kabanosy, wędzonki to znane od pokoleń produkty, za których smak odpowiadają unikalne kompozycje mięs i przypraw. – Tworząc linię produktów „Nasze Polskie”, postawiliśmy na sprawdzone receptury, udoskonalane w naszej firmie od trzech dekad – mówi Edyta Zębala, dyrektor marketingu w zakładach mięsnych Silesia SA. – Wiemy z badań, że Polacy są nie tylko dumni z rodzimych wędlin, ale także potrafią docenić ich jakość, dlatego kultowy smak to obietnica naszej marki i stempel, którym oznaczamy produkty dla tych najbardziej wymagających klientów – dodaje.

Nie bez kozery bohaterkami produktowymi realizowanej właśnie kampanii reklamowej są kiełbasy myśliwska i żywiecka. Pierwsza z nich, najczęściej wybierana przez Polaków myśliwska, to kwintesencja tradycyjnej kuchni polskiej – mocno suszona i wędzona, oparta na szlachetnych mięsach, o ciemno wiśniowej barwie i silnie wyczuwalnym smaku i zapachu jałowca.

Żywiecka z kolei to kiełbasa sucha produkowana u podnóża Beskidu Żywieckiego, w jednym z pięciu zakładów produkcyjnych Silesii. Swój smak zawdzięcza doskonałej wieprzowinie i mieszance przypraw z silnym udziałem pieprzu.

– Mimo że oba produkty są tradycyjne w smaku, postanowiliśmy nadać im nowoczesną – zatem wygodną i łatwą w użytkowaniu – formę. Oferujemy je zarówno w kawałku, jak i w plastrze –
w różnych gramaturach, a także smakach. Myśliwska na święta jest dostępna także w wersji
z polskimi grzybami oraz z polską dziczyzną – mięsem z jelenia – dodaje Edyta Zębala.
Linia „Nasze Polskie” to kilkadziesiąt produktów, które łączy kultowy smak wędlin – znak rozpoznawczy za granicą, gwarancja polskiego dziedzictwa kulinarnego w kraju.