Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:
MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY
• Czas przygotowania: 15 minut
• Poziom: łatwy
Składniki:
• 2 awokado
• 500g truskawek
• 20 listków świeżej mięty
• sól
• pieprz
• orzeszki pinii
• ocet balsamiczny
• Crème fraîche
• 400 g wędzonego pstrąga
Sposób przygotowania:
Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.
Smacznego!
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl