Rozrywka

Pasta z pestkami dyni z brokułami

Pasta z pestkami dyni z brokułami
Wrocław, 01.09.2017 INFORMACJA PRASOWA MARKA: WellWell ASORTYMENT: Pasta z pestkami dyni z brokułami – 125g NOWOŚĆ Nowość marki Well Well – 100% roślinna Pasta z

Wrocław, 01.09.2017
INFORMACJA PRASOWA
MARKA: WellWell
ASORTYMENT: Pasta z pestkami dyni z brokułami – 125g NOWOŚĆ
Nowość marki Well Well – 100% roślinna Pasta z pestkami dyni z brokułami– bliskie naturze, aromatyczne połączenie smaków dla dużych i małych smakoszy

Na rynku pojawiła się 100% roślinna PASTA Z PESTKAMI DYNI Z BROKUŁAMI. Jest to kolejna nowość od marki Well Well, oferującej smaczne roślinne pasty powstające głównie z ziaren słonecznika, dyni lub ciecierzycy. Pasty oferowane przez markę nie zawierają sztucznych ulepszaczy smaku, barwników oraz konserwantów. Nowa propozycja marki z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom lekkiej i zdrowej kuchni, osobom otwartym na nowe smaki, a także wszystkim, którzy po prostu kochają jeść.

Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Ziarna dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości odżywczych i zdrowych tłuszczy. Zawierają między innymi cynk, magnez i potas, są źródłem witaminy E, witamin z grupy B, witaminy A, K, C oraz cennej witaminy D, a także kwasów tłuszczowych. Pasta z brokułami Well Well jest źródłem białka a także błonnika istotnego dla właściwego funkcjonowania układu pokarmowego organizmu. Pyszne połączenie składników w postaci wartościowych ziaren dyni oraz aromatycznego brokułu sprawi, że nowa propozycja Well Well będzie smakową atrakcją urozmaicająca codzienne menu dorosłych i dzieci. Ze względu na swój naturalny skład i brak dodatków pochodzenia zwierzęcego pasta z powodzeniem może być spożywana przez wegetarian i wegan.

Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well daje mnóstwo możliwości kulinarnych – jest doskonałą propozycją na kanapkę, świetnie sprawdzi się jako dip do krojonych warzyw, paluszków oraz dodatek do innych mniej lub bardziej wymyślnych potraw. Smakowite, niebanalne i efektowne przepisy z wykorzystaniem pasty można znaleźć na stronie firmowej www.well-well.eu.
Marka: WellWell, Pojemność: 125 g
Cena: ok. 4,99 zł, www.well-well.eu

A to już wiesz?  Appetita poleca: aromatyczny stek w mięcie!

*Well Well to marka oferująca roślinne pasty na bazie ziaren słonecznika, dyni i ciecierzycy. Wszystkie produkty marki Well Well są starannie skomponowane z najwyższej jakości składników, są bliskie naturze i charakteryzują się niewielkim stopniem przetworzenia. Pasty są wolne od sztucznych ulepszaczy smaku, barwników czy konserwantów. Produkty marki Well Well kierowane są do miłośników zdrowej, smacznej i różnorodnej kuchni, do osób w każdym wieku, świadomych potrzeby zdrowego odżywiania, dbających o swoje ciało oraz dobre samopoczucie, ceniących produkty naturalne, bogate w witaminy i wartości odżywcze, a także do osób otwartych na nowinki kulinarne i poszukujących nowych kulinarnych możliwości.
PRZEPIS

Zdrowy smak natury:
Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

Zaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym kolorze i kuszącym zapachu nie tylko wspaniale smakuje, ale także bardzo efektownie i oryginalnie prezentuje się na talerzu. Niebanalne dodatki takie jak tofu i pasta z pestkami dyni z brokułem nadają wyjątkową nutę smakową potrawie i wzbogacają ją o cenne wartości odżywcze. Krem jest świetnym pomysłem zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni oraz wegetarian, a nawet wegan. Czas przygotowania potrawy to zaledwie 30 minut a efekt końcowy jest naprawdę świetny.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 min

LICZBA PORCJI: 4 porcje

SKŁADNIKI
2 opakowania Pasty z pestkami dyni z brokułami Well Well
1 brokuł
1 cukinia
2 cebule
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
pęczek bazylii
1 opakowanie tofu
150 ml mleczka kokosowego
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju (w wersji wegańskiej) lub masła klarowanego do smażenia

PRZYGOTOWANIE
W niewielkiej ilości wody gotujemy umyte i pokrojone warzywa, cebulkę kroimy w drobną kostkę i lekko dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty czosnek, po czym smażymy jeszcze chwilę i dodajemy do warzyw wraz z siekaną natką i bazylią. Wszystko miksujemy blenderem na krem. Na koniec dodajemy pastę i mleczko kokosowe, ponownie lekko blendujemy i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Podajemy z pokrojonym w kostkę tofu.
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu

A to już wiesz?  Pieróg niejedno ma imię

Wskazówka: Pokrojone tofu można macerować w sosie sojowym lub occie balsamicznym, dzięki czemu będzie miało bardziej intensywny smak.

Podpowiedź: W przepisie wykorzystano *Pastę z pestkami dyni z brokułami Well Well.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy