Rozrywka

Pikantna zupa serowa z szynkÄ… i chili

Pikantna zupa serowa z szynkÄ… i chili
Pikantna zupa serowa z szynką i chili Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki: • 150 g szynki konserwowej • 300 g

Pikantna zupa serowa z szynkÄ… i chili
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
• 150 g szynki konserwowej
• 300 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 300 ml słodkiej śmietanki 18%
• 1 łyżeczka masła
• 3 średnie pomidory
• 1/4 łyżeczki płatków chili do smaku
• 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
• orzechy włoskie łuskane
Wykonanie:
Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle. Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając. Przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego!

#zupa

Informacje o firmie:
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich
w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.
Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.

A to już wiesz?  FOOD WASTE, czyli niemarnowanie żywnoÅ›ci.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy