Rozrywka

Przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym gouda

Przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym gouda
Informacja prasowa – Hochland Polska Listopad 2019 Przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym gouda Ciasto z marchewki jest puszyste, mięciutkie, a do tego

Informacja prasowa – Hochland Polska
Listopad 2019

Przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym gouda

Ciasto z marchewki jest puszyste, mięciutkie, a do tego bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wypróbuj przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym Gouda Hochland i odkryj doskonałe połączenie naturalnych składników.

Bułeczki marchewkowe sprawdzą się o każdej porze dnia, na śniadanie, jako przekąska w pracy czy kolację. Użyty w przepisie ser kremowy gouda z pomidorami i szczypiorkiem sprawi, że ciasto będzie wyraziste w smaku i wilgotne w środku.

Mini wieńce marchewkowe z serem kremowym gouda
Czas przygotowania: 1 godzina 40 minut
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
• 1/2 szklanki pure z marchewki
• 250 ml mleka lub wody
• 550 g mąki orkiszowej jasnej
• 1 łyżeczka suchych drożdży
• 1 łyżeczka cukru trzcinowego
• 80 g oleju
• 1 łyżeczka soli
Dodatkowo:
• Opakowanie serka kremowego Hochland Gouda z pomidorami i szczypiorkiem w kubku
• 100 g pure z marchewki
Przygotowanie:
Mąkę mieszamy z cukrem trzcinowym, suchymi drożdżami oraz solą. Dodajemy mleko, pure z marchewki oraz olej i wyrabiamy ciasto (ciasto będzie dość tłuste, ale nie powinno lepić się do rąk – nie wymaga podsypania). Przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na prostokąt. Smarujemy łyżką pure z marchewki, na to serkiem kremowym Hochland zostawiając po bokach margines 1 cm. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Przecinamy je na pół zaczynając kilka centymetrów od górnej krawędzi. Skręcamy ciasto w spiralę układając przeciętą część na górze. Łączymy dwa końce formując wieniec. Podobnie postępujemy z pozostałymi częściami ciasta. Wieńce delikatnie układamy na papierze do pieczenia zachowując odstępy i zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego!

Sery kremowe Hochland mają szeroki wachlarz kulinarnych zastosowań. Nadają każdej potrawie aksamitną konsystencję i uwielbiany, serowy smak. Można je wykorzystać jako składnik farszu, dodatek do zup, sosów czy sałatek lub stworzyć zupełnie nowe przekąski – tak proste i pyszne!

A to już wiesz?  Domowe lody z tahini

Hochland ser kremowy Gouda z pomidorami i szczypiorkiem
Cena: ok. 4 zł

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy