Przepisy

Przepis na sałatkę z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkami

Przepis na sałatkę z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkami
Sałatka z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkami Składniki: 2 szklanki gotowanej ciecierzycy, 2 pieczone czerwone papryki, 16 czarnych lub zielonych hiszpańskich oliwek, 1

Sałatka z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkami

Składniki: 2 szklanki gotowanej ciecierzycy, 2 pieczone czerwone papryki, 16 czarnych lub zielonych hiszpańskich oliwek, 1 lub 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek,ocet winny, pieprz i sól.

Przygotowanie: Umieść w salaterce gotowaną ciecierzycę, pieczoną czerwoną paprykę pokrojoną w paski, pokrojoną cebulę, hiszpańskie oliwki i tuńczyka. Przygotuj sos z trzech części oliwy i ? części octu winnego. Posól. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj delikatnie.
Możesz również dodać kilka liści majeranku, oregano lub świeżej bazylii.

A to już wiesz?  Przekąski na jesień pełne witamin i wartości odżywczych

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy