Sery

Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz

Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz
Informacja prasowa Grajewo, XX lipca 2020 Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz Czy istnieje przekąska zdrowa, naturalna i smaczna? Deser, który

Informacja prasowa
Grajewo, XX lipca 2020

Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz
Czy istnieje przekąska zdrowa, naturalna i smaczna? Deser, który kochają zarówno dzieci, jak i dorośli? Do takich produktów należy serek homogenizowany marki Rolmlecz. Polacy doceniają wyjątkowy smak kultowego „serka z krówką” i nieprzerwanie zapraszają go do swoich domów już od 46 lat. Poznajcie jego historię…
Kultowy „serek z krówką”
Marka Rolmlecz jest obecna na polskim rynku od lat
80-tych XX wieku. Najbardziej rozpoznawalnym produktem jest waniliowy serek homogenizowany, nazywany przez konsumentów „serkiem z krówką”. To właśnie ona wzbudza ogromną sympatię, a jej wizerunek jest nierozerwalnie związany z marką od 1974 roku. Od tamtej pory opakowanie przechodziło jedynie subtelne modyfikacje szaty graficznej, pozostając niemal niezmienione po dziś dzień. Kolorystyka oraz układ poszczególnych elementów dają serkowi rozpoznawalność.
„O wyjątkowości smaku serka Rolmlecz decydują świeże surowce oraz oryginalna technologia produkcji, która zapewnia bardzo krótki czas ich przetwarzania. Zaufanie i sympatia, jaką konsumenci go obdarzają jest dla nas powodem do dumy już od blisko pół wieku. Serek doceniany jest nie tylko za smak, konsystencję, ale także wierność tradycji, czyli sprawdzonej recepturze, która gwarantuje niezmienną jakość” – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol, producenta serka Rolmlecz.

Ciągle na czasie
Mimo upływu lat i zmieniających się potrzeb oraz preferencji konsumentów, serek Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością. Z coraz większą uwagą czytamy etykiety, bo wiemy, w jak istotnym stopniu skład produktu przekłada się na jego smak oraz jakość. Serek Rolmlecz z krótką i czystą etykietą, idealnie wpasowuje się w dzisiejsze oczekiwania klientów i współczesne trendy żywieniowe.
Różne oblicza serka
Serek homogenizowany to nie tylko przekąska czy deser, to także idealna baza do różnych potraw, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Każdy może wybrać swój ulubiony smak, bo waniliowego oraz tego z dodatkiem laski wanilii, Rolmlecz oferuje jeszcze serek truskawkowy i czekoladowy oraz naturalny, który doskonale komponuje się z owocami i warzywami. Taki produkt zawsze warto mieć w lodówce. Brak pomysłu na kolację? Wykorzystaj go do naleśników lub placuszków! Nie masz drugiego śniadania do szkoły dla dziecka? Zapakuj do plecaka kultowy „serek z krówką”. Możliwości jest wiele – użyj go do wypieków albo do przygotowania przekąsek dla znajomych.
Łączy pokolenia
Rzadko spotyka się produkty, które smakują tak samo wnukom, jak i dziadkom. Starsi pamiętają, jak kupowali serek swoim dzieciom, obecnym rodzicom kojarzy się z czasem dzieciństwa, gdy był on dla nich rarytasem, a w sklepach nie było dużego wyboru słodkich przekąsek. Dla dzieci to pyszna przekąska, po którą mama i tata pozwalają sięgać bez ograniczeń i wyrzutów sumienia. Od ponad 40 lat Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością wśród konsumentów.
Symbol Radomia
W 2018 roku serek z krówką doczekał się swojego pomnika w Radomiu! Rzeźba z brązu, przedstawiająca opakowanie serka, stanęła w centrum miasta. Marka czerpie z tradycji, podkreśla pochodzenie oraz sposób wytwarzania wyrobów według regionalnych receptur. Pozwala cieszyć się prawdziwą przyjemnością smaku. Warto doceniać to, co polskie.

A to już wiesz?  Międzynarodowy Dzień Sera, 27 marca – wszystko o serze - sprawdź, czego nie wiedziałeś o serze!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy