Żywność

Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe! Witaj wiosno!

Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe! Witaj wiosno!
Informacja prasowa – Hochland Polska Marzec 2019 Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe! Witaj wiosno! Jeśli myśląc o naleśnikach do głowy przychodzi Ci tylko dżem truskawkowy albo słodki

Informacja prasowa – Hochland Polska
Marzec 2019

Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe!
Witaj wiosno!

Jeśli myśląc o naleśnikach do głowy przychodzi Ci tylko dżem truskawkowy albo słodki ser, to Hochland całkowicie odczarowuje naleśnikowe klasyki! Naleśniki z nowalijkami w wiosennym klimacie, to idealna propozycja na drugie śniadanie albo przystawkę.

Naleśniki kochają wszyscy! Ich prostota, szybkość przygotowania i różnorodność składników, z którymi się komponują sprawia, że to jedno z ulubionych dań zarówno maluchów, jak i dorosłych. Naleśniki są jak wspaniała baza – pasują do nich słodkie i słone dodatki, owoce, ale też i… świeże warzywa. Wersja wytrawna naleśników to najnowsza, inspirująca propozycja Hochland na oryginalne śniadanie czy szybką, sycącą przekąskę. Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe z serem kremowym gouda, nowalijkami i chrupiącymi pestkami prażonego słonecznika, będą idealnym kulinarnym rozpoczęciem wiosny!

RULONY NALEŚNIKOWE Z SEREM KREMOWYM GOUDA, WARZYWAMI I KIEŁKAMI

Składniki:

czas przygotowania: 45 minut
trudność: łatwy

Składniki na naleśniki:
1 szklanka mąki orkiszowej białej
1 szklanka mleka
1/2 szklanki wody
2 jajka
Szczypta soli
1 łyżka oleju

Dodatkowo:
1 kubek serka kremowego Gouda Hochland
1 ogórek zielony
Pęczek rzodkiewki
3 łyżki prażonego słonecznika
Kiełki rzodkiewki lub rzeżucha

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut. Na nieprzywierającej patelni wlewamy po chochelce ciasta, rozlewamy na powierzchnię całej patelni i smażymy po kilka minut z każdej strony. Postępujemy tak z resztą ciasta. Każdy naleśnik smarujemy do połowy serkiem kremowym Gouda Hochland, na środku wzdłuż układamy cieniutkie plasterki ogórka i rzodkiewki, posypujemy kiełkami i prażonym słonecznikiem i zwijamy w rulon. Kroimy na kawałki i podajemy jako przekąskę.

Sery kremowe Hochland powstają z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, który stanowi główny ich składnik, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Sery kremowe Hochland dostępne są różnych formatach: w krążkach, plastrach, bloczkach i kubkach, w wielu wyjątkowych smakach. Doskonałe na kanapkę, a także jako składnik dań: tostów, zup, sosów do makaronów czy zapiekanek.

A to już wiesz?  Burger czy falafel? A trzeba wybierać?

Hochland ser kremowy Gouda w kubku
Cena: 3,99 zł

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy