Informacja prasowa
Warszawa, 12 listopada 2015
Śliwka – królowa jesieni
Jesień to czas, w którym najczęściej sięgamy po śliwki. Właśnie na ten okres przypadają zbiory tych soczystych, pysznych i aromatycznych owoców. Wyselekcjonowane, najwyższej jakości śliwki po wysuszeniu stają się doskonałą przekąską lub dodatkiem do ulubionych dań. Wspaniale komponują się z jogurtem, babeczkami albo w kompozycji z mięsami, wzbogacając ich smak nutą słodyczy. Zapraszamy do świata śliwki!
Prosto z plantacji… na twój stół
Malownicze sady pełne rozłożystych drzew o intensywnych, zielonych kolorach położone są w słonecznym i gorącym Chile. Dzięki odpowiedniemu nasłonecznieniu, śliwki na długo zachowują swoją słodycz i nasyconą, charakterystyczną barwę. Słodki aromat dojrzałych owoców unosi się nad sadami położonymi w jednym z najcieplejszych krajów Ameryki Południowej, skąd trafiają na nasze stoły w postaci suszonych śliwek od Bakalland.
Śliwka – dla zdrowia i urody!
Śliwki suszone mają niesamowity wpływ na nasz metabolizm. Kilka sztuk zjedzonych po obiedzie pozytywnie wpłynie na układ pokarmowy i wesprze procesy trawienne, nawet po ciężkostrawnym posiłku. Śliwki są zatem doskonałe dla osób dbających o linię. Wspaniale smakują, a jednocześnie stanowią niezastąpione źródło cennego błonnika oraz licznych witamin. Zalecane są również w diecie osób, które chcą zadbać o dobry wzrok – śliwki są naturalnym źródłem witaminy A.
Śliwka śliwce nierówna
Cały sekret najwyższej jakości suszonej śliwki wynika ze sposobu drylowania. Śliwka Ashlock to niezwykła odmiana, w której za sprawą jednego nakłucia usuwana jest cała pestka – bez naruszania cennego miąższu. Dzięki temu suszony owoc pozostaje jędrny i soczysty. Zachowuje również owalny i jednolity kształt, co pozwala się jeszcze mocniej rozkoszować smakiem dojrzałych na słońcu owoców od Bakalland.