Sześć nowych otwarć w Da Grasso, kolejne w planach
Od początku 2014 roku otwarto już sześć nowych lokali Da Grasso. Kolejne restauracje Sieci powstały w dużych miastach, takich jak Gdańsk i Wrocław. Zgodnie z polityką firmy związaną z inwestycjami w mniejsze miejscowości, placówki otworzono także między innymi w Świeciu i Międzyrzeczu Podlaskim.
Zgodnie z planami Sieci dotyczącymi dalszego rozwoju, w bieżącym roku Da Grasso otworzyło już 6 restauracji. W najbliższych planach jest kolejne 5 placówek. Spółce zależy, aby jej pizzerie znajdowały się w całej Polsce ? zarówno w mniejszych jak i większych miastach. Obecnie Sieć posiada 175 pizzerii w całej Polsce.
Głównym celem, jaki postawiliśmy sobie jakiś czas temu w Da Grasso jest stałe podnoszenie jakości oferowanych usług. W klubie z tym, zgodnie z zapowiedziami, musieliśmy zrezygnować ze współpracy z niektórymi z franczyzobiorców. Dzięki temu, mamy pewność, że partnerzy biznesowi z którymi kontynuujemy współpracę realizują nasze założenia związane z coraz to wyższymi standardami, jakie musimy utrzymywać, aby pozostać liderem w branży ? komentuje Magdalena Piróg, Wiceprezes Da grasso.
Da Grasso jest już największą polską franczyzową Siecią pizzerii. Osiągając pozycję lidera w swoim segmencie, Sieć obecnie składa się w wyższych stopniu
na podnoszeniu jakości usług. Intensywny rozwój jest sprawą drugorzędną.
W trosce o najwyższe standardy spółka prowadzi obecnie liczne audyty
we wszystkich lokalach Sieci. Prowadzi też cykliczne szkolenia dla pracowników lokali. Wszystkie te działania mają sprawić, że klienci pizzerii będą kojarzyć
ją wyłącznie z dobrą obsługą.
Najważniejszym elementem audytu są kontrole surowcowe, które wykonują się podczas wizyt we wszystkich lokalach. Podczas nich sprawdzamy
czy franczyzobiorcy używają półproduktów zalecanych przez Sieć i czy ich jakość spełnia wyznaczone przez nas standardy. Dodatkowo, opiekunowie franczyzobiorców, czyli pracownicy Centrum Da Grasso dedykowani do ich kompleksowej obsługi, wizytują lokale i sprawdzają je na podstawie zachowania norm sanitarnych, atmosfery w pizzeriach i przystosowania do norm sieciowych ? komentuje Magdalena Piróg.
W razie potrzeby, zarząd spółki spotyka się z franczyzobiorcami i rozwiązuje problemy. Zawsze staramy się zrobić wszystko, aby znaleźć konstruktywne wyjście nawet z najgorszej sytuacji ? dodaje.
***
DA GRASSO SP. Z O.O. to istniejąca od 2006 roku spółka, zarządzająca siecią pizzerii pod marką Da Grasso z siedzibą w Łodzi. Prezesem Zarządu jest Pani Karolina Rozwandowicz, a funkcję Wiceprezes pełni Pani Magdalena Piróg,
która ma się bieżącym zarządzaniem firmy.
Da Grasso administruje największą polską gastronomiczną siecią franczyzową, obejmującą 175 pizzerii w blisko 150 miastach, a jej tereny znajdują się w całej Polsce – zarówno w większych, jak i mniejszych ośrodkach. Firma jest laureatem wielu prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii Sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.