Polsoja wprowadziła na rynek kolejne rodzaje BIO tofu
Niedługo po wprowadzeniu nowej linii produktów ? BIO tofu ? którą zapoczątkowały BIO tofu z ziołami i BIO tofu naturalne, firma Polsoja rozszerzyła asortyment o kolejne produkty z tej serii: BIO tofu z pomidorami i bazylią, BIO tofu marynowane w sosie tamari i BIO tofu wędzone.
BIO tofu z pomidorami i bazylią, dzięki aromatycznym dodatkom i użyciu wyjątkowej mieszanki ziół, znakomicie sprawdza się zarówno na zimno, jako składnik sałatek i dodatek do kanapek, jak i w daniach gorących. Z kolej BIO tofu marynowane w sosie tamari idealnie nadaje się do dań azjatyckich, jako podstawa past, a także jako dodatek do zimnych dań. Intensywnie wędzonego smaku doda potrawom BIO tofu wędzone, które podobnie jak BIO tofu z pomidorami i bazylią i BIO tofu marynowane w sosie tamari, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. BIO tofu wędzone jest również niezastąpionym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek, a także tradycyjnych dań polskich.
Wszystkie surowce wykorzystane do produkcji BIO tofu Polsoi pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych i posiadają certyfikat NON GMO.
BIO tofu Polsoja to:
? bogate źródło pełnowartościowego białka
? produkt pozbawiony cholesterolu
? certyfikat BIO
? produkt w 100% roślinny
? certyfikat NON GMO
? produkt bezglutenowy i pozbawiony laktozy
? naturalne źródło izoflawonów, wapnia, witamin z grupy B, magnezu i lecytyny
Waga opakowań:
BIO tofu z pomidorami i bazylią ? 250 g
BIO tofu marynowane w sosie tamari ? 200 g
BIO tofu wędzone ? 200 g
Kilka słów o tofu
Tofu, nazywane często serkiem sojowym, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.
Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób, o czym od dawna wiedzieli lekarze medycyny chińskiej, a współcześnie coraz częściej przekonują się o tym naukowcy Zachodu. Włączenie do codziennej diety tofu jest pomocne zarówno w profilaktyce i leczeniu, tzw. chorób cywilizacyjnych, takich jak: nadciśnienie tętnicze, arterioskleroza, podwyższony poziom cholesterolu i niektóre choroby serca, np. choroba wieńcowa serca, jak i innych schorzeń, np. osteoporozy. Tofu, dzięki znacznej zawartości magnezu, witamin z grupy B i lecytyny, ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, a zawarte w soi izoflawony, pomagają zmniejszyć objawy menopauzy, takie jak uderzenia gorąca, nocne pocenie się i bezsenność.
Firma Polsoja jest jednym z popularyzatorów żywności sojowej w Polsce. Od 1993 roku nieustannie wzbogaca swoją ofertę o nowe produkty, starając się wyjść naprzeciw oczekiwaniom osób ceniących dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych. Wszystkie produkty Polsoi, wśród których znajdują się: tofu, wędliny, kiełbaski i parówki sojowe, pasty i pasztety, a także vege plastry o smaku Cheddara, Goudy i Emmentalera, przygotowane są wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Produkty Polsoi nie zawierają cholesterolu i konserwantów.