Rozrywka

TOSTY Z PASTĄ Z MAKRELI I CZERWONYM PIEPRZEM

TOSTY Z PASTĄ Z MAKRELI I CZERWONYM PIEPRZEM
TOSTY Z PASTĄ Z MAKRELI I CZERWONYM PIEPRZEM Składniki na 6 porcji: – makrela wędzona 300 g – jajko 2 sztuki – majonez 2 łyżki

TOSTY Z PASTĄ Z MAKRELI I CZERWONYM PIEPRZEM

Składniki na 6 porcji:

– makrela wędzona 300 g
– jajko 2 sztuki
– majonez 2 łyżki
– świeży szczypior pęczek
– kapary 1 łyżka
– pieprz czerwony do dekoracji
– Chleb Tostowy (np. 4 Ziarna Dan Cake) 12 kromek

Wykonanie:
Makrelę wędzoną oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Makrelę połączyć z jajkiem, dodać majonez, kapary, posiekanym szczypiorek posiekać i wymieszać. Kromki Chleba Tostowego 4 Ziarna Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować pastą z makreli i udekorować czerwonym pieprzem.

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy

A to już wiesz?  Powrót do korzeni – retro przepisy w wiosennej kuchni

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy