Informacja prasowaWarszawa, 9 lipca 2018Koktajle coraz częściej goszczą w naszych domach. Stosowane są w dietach oczyszczających lub jako szybki posiłek po treningu. Warto po nie sięgać, ponieważ dają o wiele więcej energi
Informacja prasowaPoznań, 25 maja 2018 r.Obecnie w naszej diecie niezaprzeczalnie króluje cukier. Nawet jeśli nie używamy go w czystej postaci, dostarczamy go naszemu organizmowi poprzez gotowe produkty spożywcze, takie jak kupn
Artykuły gospodarstwa domowego inaczej – do czego wykorzystuje je szef kuchni?Długie godziny spędzone w kuchni potrafią wiele nauczyć – co z czym połączyć, aby było smakowicie i oryginalnie, ale także jak usprawnić sam
Bombonierka z pralinkami ze śliwką kalifornijską ombreSkładniki: 2-3 śliwki kalifornijskie ok. 80ml rumu 250g białej czekolady 60ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki miękkiego masła liofilizowany burak
Późną jesienią orzeźwiające, lekkie i kwaskowate smaki w kuchni ustępują miejsca tym bardziej wyrazistym, aromatycznym. Ich podstawę stanowią przyprawy korzenne, których właściwości zdrowotne i przede wszystkim rozgrzewaj
Bydgoszcz, 23 listopada 2017 r.Informacja prasowaJaką rybę wybrać, czyli świąteczny poradnik FRoSTYBez ryb trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację. Jednak sam ich zakup oraz przygotowanie bywają nie lada problemem. Jak uni
Informacja prasowa,Poznań, 24 maja 2018 r.Zdrowa dieta może okazać się dla naszego organizmu w wielu przypadkach o wiele lepsza, niż zażywanie lekarstw. Już Hipokrates wiedział, że odpowiednie produkty spożywcze mają moc t
Informacja prasowaGrajewo, 3 sierpnia 2020Mleko – co o nim wiemy? Mleko znamy od wieków, jest podstawowym produktem w diecie wielu Polaków. Można powiedzieć, że to napój do zadań specjalnych. Ma wysoką wartość odżywczą
Awokado zapiekane z tuńczykiem i AldameremPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 2 awokado• 150 g filetu z tuńczyka• 300 g sera Aldamer MSM Mońki• ½ pęczka natki pietruszki�
Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formiePrzepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić