Informacja prasowaPoznań, 5 września 2017 r.Słodkie dodatki do popołudniowej herbatyWybierając odpowiedni dodatek do popołudniowej herbaty powinniśmy kierować się nie tylko własnymi upodobaniami, ale również rodzajem her
Informacja prasowaPoznań, 20 listopada 2017 r. Herbaciane wierzenia i przesądy – jak wróżyć z fusów?Andrzejki to wyjątkowe święto, które zwyczajowo obchodzone jest w wigilię dnia świętego Andrzeja, czyli w noc z 2
Warszawa, 7 grudnia 2018 r.Śliwka Nałęczowska – polska klasyka na prezent w dobrym styluTak jak „mała czarna” nigdy nie wychodzi z mody, tak Śliwka Nałęczowska od ponad 50 lat pozostaje klasycznym wyborem na prezent.
Informacja prasowaWarszawa, 9 października 2017Sposób na jesienne warzywa. Przepisy na dania z dyni i buraków Dynia i buraki to niekwestionowani królowie jesieni. Mają rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie i urodę, a w połącze
Warszawa, 12 czerwca 2014 rokuW restauracji czy fast foodzie? ? raport o polskiej gastronomii Do restauracji chodzi kilka razy w miesiącu, zazwyczaj wybiera sieciowe, zostawiając w lokalu 20-40 zł. Chciałby mieć
Informacja prasowaWarszawa, 13 lutego 2018 r.Choć uczucia warto okazywać przez cały rok, w Walentynki robimy to szczególnie chętnie. Bez względu na to czy planujesz romantyczną kolację w restauracji, wyjście do kina lub spac
Krewetki zapiekane w pomidorach z seremPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 4 pomidory• 150 g sera żółtego Gouda MSM Mońki• 3 gałązki świeżego rozmarynu• 2 ząbki czosnku
Prawdziwie leśna uczta – sezon na grzyby w kuchni rozpoczętyJedni tęsknią za słońcem, inni długo wyczekują chłodniejszych dni i wilgotnego powietrza, które sprzyjają pojawianiu się grzybów. Te największe skarby lasów
Nowy Sącz, 19 września 2019 r.Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkęZwykle jada się je z żółtym serem lub szynką. Doskonale smakują podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie smakowitego sosu. Sandwiche, bo o nich mowa, mo
Choć lubimy kulinarne eksperymenty i coraz chętniej otwieramy się na nowe, mniej lub bardziej egzotyczne smaki, równie chętnie odkopujemy także stare przepisy naszych babć. Przepisy retro przeżywają ostatnio prawdziwy renesans