Przepis: Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętąPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 0,5 kg młodego bobu• 50 g orzeszków piniowych• ½ pęczka świeżej mięty• 100 g
Informacja prasowaPoznań, 29 listopada 2017 r.Kiedy wieczory stają się coraz dłuższe, a temperatury niższe, nic tak nie poprawia samopoczucia jak rozgrzewająca herbata. Warto, aby dodatkowo dbała o nasze zdrowie, wspomagając
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem – pyszny pomysł na zdrowy obiad, podwieczorek lub deser dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 miesiąca życia!)Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem to �
Informacja prasowaGrajewo, 22 czerwca 2020Ser żółty to jeden z podstawowych składników codziennych dań, który urozmaica nasz jadłospis. Sięgamy po niego nie tylko, by szybko przygotować kanapkę do szkoły lub pracy, ale wy
15 lat we włoskim styluMarka Segafredo Zanetti obchodzi w tym roku jubileusz 15-lecia obecności w naszym kraju. Od 2002 roku firma promuje nad Wisłą zarówno espresso najwyższej jakości, jak i ideały włoskiego stylu życia.Ch
Pikantnie i rozgrzewająco – ostre menu idealne na jesieńCoraz niższe temperatury na dworze skłaniają przede wszystkim do zmiany garderoby. Tymczasem równie skutecznie, co strój „na cebulkę”, rozgrzeją nas składniki, kt
Informacja prasowa14 maja 2018, Nowy SączKończące się zapasy wekowanych warzyw i rozpoczynający się sezon na nowalijki to doskonały czas na zmianę diety. Korzystając z dobrodziejstw natury, warto pokusić się o przygotowani
W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Podpowiadamy, jak to zmienić Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny
Zielona dieta dla dwojgaW ciąży jedz nie za dwoje, ale… dla dwojga! To, co nakładasz na talerz, ma ogromne znaczenie nie tylko dla twojego dziecka, ale i dla ciebie samej. Kiedy oczekujesz potomstwa, twój organizm w pierwszej ko
Warszawa, 25.08.2020 r.Czerwone, żółte, a nawet brązowe, pełne smaku i aromatu – takie są właśnie polskie pomidory. Chętnie sięgamy po nie jako dodatek do kanapek, sałatek, jako składnik zup i sosów. Ale nie wszyscy wie