Roślinna alternatywa dla serów żółtych od Polsoi
Firma Polsoja poszerzyła swoją ofertę o nowe produkty ? vege plastry, które są dostępne w trzech smakach: Goudy, Emmentalera i Cheddara.
Vege plastry są produktami w 100% roślinnymi i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych serów żółtych. Produkty są odpowiednie dla osób będących na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, a także bezlaktozowej i bezglutenowej. Vege plastry mają niższą niż tradycyjne sery żółte wartość kaloryczną i są pozbawione cholesterolu.
Vege plastry o smaku Goudy charakteryzują się łagodnym smakiem i lekko śmietankowym aromatem. Z kolei vege plastry o smaku Cheddara mają ostry smak z wyczuwalnym aromatem orzechów włoskich. Dla amatorów lekko ostrych, słodko-orzechowych serów, odpowiednie będą vege plastry o smaku Emmentalera.
Vege plastry Polsoi znakomicie sprawdzają się na kanapkach, w sałatkach, a także jako przystawki.
Waga opakowania: 100 g.
Firma Polsoja jest jednym z popularyzatorów żywności sojowej w Polsce. Od 1993 roku nieustannie wzbogaca swoją ofertę o nowe produkty, starając się wyjść naprzeciw oczekiwaniom osób ceniących dobry smak i prozdrowotne właściwości produktów spożywczych. Wszystkie produkty Polsoi, wśród których znajdują się: tofu, wędliny, kiełbaski i parówki sojowe, pasty i pasztety, a także tortellini i vege plastry, przygotowane są wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Produkty Polsoi nie zawierają cholesterolu i konserwantów.