Śniadanie zjedz jak król! – Psychodietetyczka, technolog żywienia i terapeutka tradycyjnej medycyny chińskiej wyjaśniają, dlaczego śniadanie jest ważne.24 kwietnia Europejczycy obchodzą Dzień Śniadania, w tym roku pod
WARSZAWA, 22.01.2020 r.Czy jesteś locavore?Locavore – trend, który szturmem zdobył Amerykę, odważnie wkracza do Polski. Do mody na zdrowsze odżywianie, produkty bio oraz życie less waste dołącza zjawisko świadomego robien
Wakacyjna dieta dzieci poza kontrolą rodziców – jak to zmienić?Co drugi rodzic nie ma świadomości, czym jego dziecko żywi się w trakcie wakacji – wynika z badań przeprowadzonych przez Mixit.pl. Problemem jest brak czasu na
Informacja prasowaPoznań, XX czerwca 2018 r.Drugie życie herbaty- herbaciany food waste ogrodowyŻycie w zgodzie z ekologią wbrew pozorom nie musi być trudne i pracochłonne – wystarczy wprowadzić kilka dobrych nawyków.
Informacja prasowaGrypa i przeziębienie – co robić gdy łamie w kościach? Tantum Flu sposobem na obie dolegliwości.Jesienno – zimowe infekcje zwykle dopadają nas w najmniej oczekiwanym momencie – kiedy akurat piętrzy się
Informacja prasowaCzerwiec 2017„Piekielnie dobry placek z wiśniami” jak z Twin Peaks – poznaj przepis!Gdy urocza Laura Palmer wyjawiła agentowi Cooperowi, że spotkają się za 25 lat, nikt nie przypuszczał, że ta scena i
Koniec wakacyjnych miesięcy przynosi zawsze wiele zmian nie tylko w codzienności naszych pociech. Z dnia na dzień rodzice również muszą przestawić się na nowy plan dnia, który obejmować będzie dodatkowe obowiązki. Na szczę
Bydgoszcz, 23 listopada 2017 r.Informacja prasowaJaką rybę wybrać, czyli świąteczny poradnik FRoSTYBez ryb trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację. Jednak sam ich zakup oraz przygotowanie bywają nie lada problemem. Jak uni
Dolce Vita! – włoski klimat w kuchni o każdej porze rokuWłosi uwielbiają jedzenie i długie biesiadowanie przy stole. Ich kuchnia to przede wszystkim miejsce przytulne, pachnące aromatycznymi przyprawami i świeżo zmieloną k
4 czerwca 2019 r.Za 30 lat ludziom zabraknie jedzenia – jeśli biznes nie będzie lepiej współpracować z naukowcamiW 2050 roku ludność na Ziemi będzie potrzebować dwukrotnie więcej żywności niż obecnie, a na razie wszyst