Żywność

Wegetariańskie grillowanie

Wegetariańskie grillowanie
Informacja prasowa 26 kwietnia 2017 r. Wegetariańskie grillowanie Grill większości osób kojarzy się z karkówką, skrzydełkami oraz innymi, głównie mięsnymi daniami. Jeśli jednak wśród członków

Informacja prasowa
26 kwietnia 2017 r.

Wegetariańskie grillowanie

Grill większości osób kojarzy się z karkówką, skrzydełkami oraz innymi, głównie mięsnymi daniami. Jeśli jednak wśród członków rodziny czy przyjaciół mamy wegetarian, warto przygotować również dla nich kilka smacznych i kolorowych propozycji. Tego rodzaju dania mogą okazać się też doskonałą alternatywą dla miłośników mięsa. Oto kilka przepisów zaproponowanych przez ekspertów marki Kühne.
Przygotowywanie wegetariańskich dań nie musi pochłaniać wiele czasu. Wystarczy kilka ulubionych warzyw i owoców, które pozwolą na przyrządzenie barwnych przysmaków. Kluczem do sukcesu są odpowiednie przyprawy, które uwydatnią smak i aromat potraw bezmięsnych.

Owocowe szaszłyki
Odpowiednio doprawione nadadzą się nie tylko na deser, ale również jako danie główne czy dodatek do dań mięsnych. Jeśli chcemy, aby szaszłyki były bardziej treściwe, można dodać do nich sera grillowego marki Jasmeen.
Składniki:
• Ananas
• Truskawki
• Kiwi
• Jabłko
• Karambola
• Papaja
• Mięta do dekoracji
• Ocet malinowy marki Kühne
Przygotowanie:
Owoce myjemy i kroimy na cząstki. Wszystko nadziewamy na patyczki od szaszłyków i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Po zdjęciu skrapiamy octem malinowym i ozdabiamy miętą.

Warzywa z grilla
Marynować można nie tylko mięso. Jak się okazuje warzywa, które spędzą kilka godzin w mieszance przypraw, również nabierają wyjątkowego smaku. Marynować możemy dowolne jarzyny: paprykę, pietruszkę, bataty, marchew, cukinię itp.
Składniki:
• Cukinia
• Papryka
• Pieczarki
• Cebula
• Sos barbecue marki Kühne
• Gałązka rozmarynu
• Gałązka bazylii
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Do miski wlewamy sos barbecue i lekko zgniecione w dłoniach zioła. Dodajemy warzywa. Marynujemy je przez 2-3 godziny. Grillujemy po kilka minut na każdej ze stron (w zależności od grubości plasterków).

Sałatka z grilla
Odpowiednio dobrane i ugrillowane warzywa możemy również połączyć w pyszną sałatkę, która nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie wygląda na stole.
Składniki:
• Szparagi zielone
• Papryka
• Cukinia
• Papryka jalapeno marki Kühne
• Zielone oliwki
• Główka czosnku
• Pomidorki koktajlowe
• Sos czosnkowy marki Kühne
• Cytryna
• Dressing włoski marki Kühne
Przygotowanie:
Paprykę, cukinię, paprykę jalapeno i pomidorki myjemy i kroimy w cząstki. Szparagi obieramy i pozostawiamy w całości. Wszystko smarujemy dressingiem włoskim i wrzucamy na grilla. Pieczemy przez kilka minut po każdej stronie. Czosnek przekrawamy na pół i również grillujemy do miękkości. Na talerzu układamy warzywa i czosnek. Dodajemy oliwki i wszystko skrapiamy cytryną. Sos czosnkowy wlewamy do pojemniczka, który umożliwi samodzielne maczanie warzyw.
Smacznego!
Więcej informacji na temat marki Kühne, znaleźć można na stronie www.kuhne.pl
Więcej informacji o Kuhne:
Kühne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech Kűhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat później przeszła w posiadanie rodziny Kűhne. 100 lat później cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął Kűhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma Kűhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.
Więcej informacji o marce, znaleźć można na stronie www.levant.pl
Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z ponad 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdzają liczne wyróżnienia, m.in.: uzyskany wielokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleźć można na stronie www.levant.pl

A to już wiesz?  Olej rafinowany czy surowy?

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy