Wielkanoc

Wyśmienite wielkanocne smaki

Wyśmienite wielkanocne smaki
Informacja prasowa 2 kwietnia 2018, Warszawa Wyśmienite wielkanocne smaki Naturalnie z Sokołowem Nadchodząca Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, przy wiosennie udekorowanym stole, uginającym się od

Informacja prasowa
2 kwietnia 2018, Warszawa

Wyśmienite wielkanocne smaki
Naturalnie z Sokołowem

Nadchodząca Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, przy wiosennie udekorowanym stole, uginającym się od wyśmienitych, świątecznych dań. Gdy wykorzystamy sprawdzone przepisy oraz najwyższej jakości produkty, z pewnością uda nam się wzbudzić kulinarny zachwyt u naszych gości.

Tradycja zobowiązuje – na wielkanocnym stole nie może zabraknąć żuru, białej kiełbasy, wybornych wędlin, pieczeni. Możemy jednak je podać w nieco odmienionej formie, serwując klasyczne potrawy w nowej odsłonie. Gwarancją doskonałego smaku będą użyte przez nas produkty – o sprawdzonej, wysokiej jakości i dobrym składzie.

Biała kiełbasa – nie tylko do żuru
Biała kiełbasa to bez wątpienia jeden z podstawowych punktów wielkanocnego menu. Warto sięgnąć po tę z linii Sokołów Naturrino. To produkty inspirowane naturą – oznaczone zielonym listkiem, charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Nie zawierają konserwantów, fosforanów, ani glutaminianu sodu. Biała kiełbasa Naturrino to produkt o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Sprawdzi się w świątecznym żurze. Można ją zapiec w cieście francuskim, z dodatkiem białego sera i duszonej cebuli. Prostym sposobem przyrządzenia białej kiełbasy jest pieczenie w piwie – białą kiełbasę z dodatkiem cebuli, doprawioną szczodrze majerankiem, wystarczy zalać piwem i piec przez ok. 20 minut. W lżejszym wydaniu, białą kiełbasę możemy podać w wiosennej sałatce, komponując ją z mieszanką sałat, groszkiem cukrowym, papryką, mango i chrupiącymi pistacjami.

Wędliny i pieczenie w świątecznej formie
W linii Naturrino dostępne są wyśmienite wędliny i pasztet. Wędliny takie jak schab i szynkę możemy podać jako świąteczne przystawki, na przykład w formie roladek lub vitello tonato – jako schab nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem. Pasztet będzie prezentował się niezwykle efektownie, podany w żurawinowej galarecie. To danie, które zachwyci formą podania, jak i doskonałym smakiem i jest zaskakująco proste w wykonaniu.

A to już wiesz?  Przygotowujesz się na Wielkanoc? Postaw na tradycyjne danie z modnym akcentem

Doskonałą propozycją na świąteczny obiad będą pieczone lub faszerowane mięsa. Choć wymagają nieco więcej pracy, warto pokusić się o ich przygotowanie – z pewnością wywołają uznanie gości, zwłaszcza gdy wybierzemy oryginalny farsz. Schab możemy wypełnić smakowitym nadzieniem z mielonego mięsa, boczniaków i twarogu. Ciekawy pomysł na karkówkę to upieczenie jej w miodowo-musztardowej glazurze. Klasykiem jest pieczeń rzymska z jajkiem – dla jeszcze lepszego efektu smakowego, warto przed pieczeniem wyłożyć keksówkę boczkiem surowym wędzonym Sokołów.

Sałatki i przystawki
Wielkanocne smaki to nie tylko dania mięsne. Produkty warzywne z linii Z gruntu dobre zainspirować mogą do przygotowania wielu zdrowych i wyśmienitych przekąsek. Pasty, pasztety i hummusy Z gruntu dobre zawierają warzywa i składniki roślinne (kasze, pestki, nasiona, orzechy) oraz wyłącznie naturalne przyprawy. Ich atutem jest również brak konserwantów. Doskonale sprawdzą się we wszelkich wiosennych sałatkach. Pasty warzywne Z gruntu dobre, wymieszane z żółtkiem i odrobiną majonezu, będą znakomitym farszem do jaj. W podobny sposób można użyć nowych past mięsno-warzywnych Sokołów, np. Wieprzowina z grillowaną papryką lub Kurczak z brokułem i szpinakiem.

Przepisy na świąteczne dania znaleźć można na stronie www.sokolow.pl oraz na kanale Sokołów na YouTube.

Ceny:
Kiełbasa biała Sokołów Naturrino – ok. 24 zł/kg
Schab wędzony/pieczony Sokołów Naturrino – ok. 42 zł /kg
Szynka wędzona/pieczona Sokołów Naturrino – ok. 40 zł /kg
Pasztet pieczony Sokołów Naturrino – ok. 4,99 zł/op. (200g)
Pasty Z Gruntu Dobre – ok. 5 zł
Pasztety Z Gruntu Dobre – ok. 5 zł

O firmie Sokołów S.A.
”SOKOŁÓW” S.A. to jeden z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jeden z liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w sektorze mięsnym. Firma zatrudnia ponad 8 000 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim. W skład spółki wchodzi 8 zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie oraz Osiu.

A to już wiesz?  Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole

Marka SOKOŁÓW to jedna z najcenniejszych polskich marek, doceniana przez konsumentów szczególnie za smak i wysoką jakość, co potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia – Ulubiona Marka Polaków, złote medale MTP Polagra Food oraz prestiżowy tytuł Solidnego Pracodawcy.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy