Informacja prasowa – Diamant
Październik 2017
Złocista owsianka z jabłkami na diamantowe śniadanie
Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii. Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek! Złocisty, apetyczny kolor owsianki i słodki, karmelowo-miodowy smak uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i aksamitny Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania.
Owsianka z jabłkami i cynamonem, przygotowana na mleku roślinnym z dodatkiem naturalnych słodkości, to propozycja dla osób ceniących wartościowe posiłki i wyjątkowy smak. Idealne pierwsze śniadanie, które pozytywnie nastraja na resztę dnia. Słodkie, karmelowo-miodowe nuty uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i Syrop Trzcinowy złocisty Diamant do polania. Najwyższej jakości, bez konserwantów i sztucznych składników, są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych słodzików czy syropu klonowego. Dzięki nim poranna owsianka będzie złociście piękna i kusząco słodka. To sposób na słoneczne poranki nawet w pochmurny dzień!
Diamantowa owsianka z karmelizowanymi jabłkami
Składniki:
• 3 duże jabłka
• 100g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
• szczypta cynamonu
• 100g płatków owsianych błyskawicznych
• 300g mleka roślinnego
• Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania
Sposób przygotowania:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać, aż powstanie karmel, nie mieszać. Dodać jabłka i cynamon, dusić 5 minut. Dodać płatki owsiane i wymieszać. Wlać mleko i gotować chwilę, aż owsianka zgęstnieje. Przed podaniem polać syropem trzcinowym.
Cukier trzcinowy DRY DEMERARA to niezbędnik w każdej kuchni! Nierafinowany, naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. Cukier trzcinowy DRY DEMERARA nie zawiera sztucznych aromatów, słodzików czy konserwantów – to naturalnie słodki dodatek do deserów dla całej rodziny.
Diamant Cukier trzcinowy DRY DEMERARA Cena: 4,69 zł/500 g
NOWOŚĆ DIAMANT Syrop Trzcinowy Złocisty to w pełni naturalny syrop, powstały na bazie cukrów trzcinowych, który znajdzie wiele zastosowań wśród miłośników słodkości. Doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów oraz deserów, a także jako dodatek do naturalnych jogurtów czy ciast, (łatwo się w nich rozpuszcza). Trzcinowy, oryginalny posmak nadaje głębię smaku, będąc słodkim zwieńczeniem nowoczesnych deserów. Polecany jest również do słodzenia gorących napojów, np. kawy czy kakao. Syrop trzcinowy Diamant nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów, dlatego będzie niezastąpiony dla całej rodziny! Jego gładka, aksamitna konsystencja i specjalna membrana umieszczona w zamknięciu pomagają dozować syrop, a poręczna butelka sprzyja łatwemu przechowywaniu. Syrop trzcinowy Diamant jest zupełną innowacją na polskim rynku, alternatywą dla znanego od dawna syropu klonowego. Kreując nowe trendy, proponuje słodką nowinkę zarówno dla poszukiwaczy kulinarnych inspiracji, jak i tradycjonalistów.
Diamant Syrop Trzcinowy Złocisty Cena: 5,50 zł/200 g